14 Waterweetjes


Je moet veel water drinken, vooral in de zomer en op plekken waar het heel erg warm is. Niet alleen omdat het gezond is en je lichaam hydrateert, maar ook om andere redenen. Healthy Body zet enkele leuke waterweetjes op een rijtje voor jou. Wil je afvallen? Lees dan vooral tip 10.

1. Water reinigt je lichaam
Door voldoende water te drinken kan je een grote hoeveelheid aan gifstoffen afvoeren.

2. Je moet dagelijks minstens 1,5 liter water drinken Ons lichaam verbruikte dagelijks zo'n 2,5 liter water. Die hoeveelheid moeten we ook terug proberen te krijgen. Door te eten neem je ca. 1 liter op. De rest moet je binnen zien te krijgen door (water) te drinken.

3. Water houdt je huid jong Een jonge huid is strak en soepel in tegenstelling tot een oude huid die droog is en veel rimpels heeft. Hou je huid jong door ze in te smeren en te hydrateren, en door het vochtgehalte op peil te houden door voldoende water te drinken.

4. Als je niet genoeg water drinkt kan je uitdrogen Je kan bijna een maand zonder voedsel, maar zonder water hou je het maar maximaal een week vol.

5. Tijdens het eten drink je beter zo weinig mogelijk Een gezonde maag heeft een gezonde zuurgraad nodig. Drink je tijdens of vlak voor het eten teveel water, dan opent je maag te snel. Om je voedsel het best te laten verteren drink je daarom best een kwartier voor je aan tafel gaat niet meer

6. Warm water zorgt sneller voor ijsblokjes Snel ijsblokjes nodig? Vul de vormpjes dan met warm water. Klinkt niet echt logisch, maar warm water bevriest veel sneller dan koud of lauw water.

7. Te veel water drinken is gevaarlijk Teveel water drinken (4 liter per dag of meer) kan er voor zorgen dat je nieren de hoeveelheid vocht niet kunnen verwerken. Het resterende vocht trekt naar je lichaamscellen en die zwellen vervolgens op. Dat leidt tot watervergiftiging en in het ergste geval kan je daar zelfs van sterven.

8. Waterflesjes kunnen bederven Waterflesjes waar je rechtstreeks (met je mond aan het flesje) uit gedronken hebt, kunnen bederven. Ook in een glas water dat te lang is blijven staan kunnen bacteriën ontstaan. Water dat al meer dan 12 uur aan de lucht is blootgesteld, daar drink je best niet meer van.

9. Water geeft energie Als je te weinig water drinkt gaan je organen minder goed functioneren en ga je je vermoeid voelen. Omgekeerd krijg je energie als je dagelijks voldoende water drinkt.

10. Van water met limoen val je sneller af Limoen is een goede vetverbrander. Als je ‘s ochtends een halve limoen uitperst in je eerste glas water dan zal je lichaam overdag makkelijker vetten verbranden. Bovendien zorgt limoen ook voor een natuurlijke reiniging van je lichaam.

11. Water drinken voor het slapen gaan voorkomt een kater De hoofdpijn die je voelt wanneer je een kater hebt komt door het feit dat je de alcohol die je tijdens je avondje stappen hebt gedronken je hersenen uitgedroogd heeft. Als je voor het slapen gaan nog enkele glazen water drinkt geef je je hersenen de nodige hoeveelheid vocht waardoor ze de volgende dag veel minder uitgedroogd zullen zijn en jij dus minder hoofdpijn hebt.

12. ‘s Zomers moet je meer water drinken Als het tijdens de zomer warm weer is verliezen we een pak meer vocht door het zweten. Drink daarom op erg warme dagen (of tijdens je vakantie op een tropische bestemming) niet 1,5l, maar 2 à 2,5l water per dag.

13. Als je zwanger bent moet je meer water drinken Water is essentieel voor de groei van de baby. Drie liter per dag is daarom aangeraden. Watertekort kan voor je baby zelfs ernstige complicaties opleveren.

14. Van uit een fles of door een rietje drinken krijg je rimpels Als je vaak je lippen tuit krijg je sneller fijne lijntjes en rimpels rond je mond. Om deze te vermijden drink je best zo weinig mogelijk uit een flesje of door een rietje.

Reacties

Populaire posts